HomeUncategorizedAndriol (testosteron undekanoat)

Andriol (testosteron undekanoat)

Oralni (testosteron undekanoat)

Andriol je izuzetno jedinstven oralni lijek za testosteron koji je ranih 1980-ih razvio Organon. Po puštanju, Andriol je brzo postao vodeći lijek za testosteron u planovima liječenja niskog nivoa testosterona širom svijeta. Međutim, iako je odobren za upotrebu širom svijeta, nikada se nije prodavao u SAD-u, ali se može naći u Meksiku i Kanadi.

U svrhu liječenja niskog testosterona, Andriol je jako privlačan jer se ne mora ubrizgavati. To je lijek koji se daje oralno i za razliku od većine oralnih steroida nije hepatotoksičan. Većina oralnih steroida ima C17-alfa alkiliranu (C17-aa) prirodu kako bi preživjeli prvi prolazak kroz jetru. Iako ovo štiti hormon oralnim unosom, to također uzrokuje da nosi nivo toksičnosti, koji varira od steroida do steroida. Međutim, Andriol se nalazi u kapsuli, a ne u tableti i vezan je za ester i suspendiran u ulju kako bi preživio oralno gutanje.
Uprkos priličnom uspjehu, 2003. Organon će redizajnirati svoj Andriol proizvod uvođenjem Andriol Testocapsa. Originalni Andriol je morao da se čuva u frižideru i imao je rok trajanja od samo tri meseca. Međutim, novi Testocaps se mogli čuvati na sobnoj temperaturi dok je imao rok trajanja od otprilike tri godine. Andriol Testocaps je u velikoj mjeri zamijenio originalnu Andriol kapsulu i postao je vrlo uobičajeno sredstvo za liječenje niskog testosterona izvan SAD-a.

Andriol funkcije i osobine:

Andriol je posebno oralna kapsula koja sadrži hormon testosteron vezan za veliki undekanoat ester i može se naći u jačini od 40 mg. Dok nosi potenciju od 40 mg, zbog načina davanja, pojedinac će apsorbirati samo približno 7% aktivnog testosterona.

Zbog svog sastava i nedostatka tradicionalne prirode C17-aa koja je povezana s većinom oralnih anaboličkih steroida, Andriol se djelomično apsorbira kroz limfni sistem sa mastima iz ishrane. To ga, zauzvrat, sprječava da slijedi tradicionalni prolaz kroz jetru gdje bi inače došlo do stresa jetre.

Iako ima prilično nisku bioraspoloživost, Andriol je još uvijek testosteron što znači da ima anaboličku ocjenu 100 i androgenu ocjenu 100. Ova ocjena koju dijele svi hormoni testosterona predstavlja mjernu šipku koja se koristi za određivanje anaboličke i androgene prirode svih anaboličkih steroida . Kao hormon testosterona, nosit će i sve tradicionalne osobine povezane sa svim hormonima testosterona, uključujući i injekcijski testosteron. Međutim, uprkos tome što ima sve karakteristike testosterona, obično će se koristiti samo u planovima liječenja niskog nivoa testosterona. Rijetko ćete naći da se Andriol koristi u krugovima za poboljšanje performansi.

Da bismo razumjeli funkcije i osobine Andriola u pogledu liječenja niskog testosterona, moramo samo razumjeti hormon testosteron. Hormon testosteron je primarni muški androgen odgovoran za muške karakteristike i razvoj. Također je odgovoran za održavanje takvih karakteristika u odrasloj dobi i utječe na naše fizičko, seksualno i mentalno blagostanje. Kada nivo testosterona padne, svako od ovih područja može biti negativno pogođeno, a. Iako stanje niskog nivoa nije opasno po život, može ozbiljno umanjiti kvalitetu života pojedinca. Brojni su simptomi povezani s niskim nivoom testosterona, uključujući:

Gubitak libida (djelimično do potpunog gubitka)
Erektilna disfunkcija (nemogućnost održavanja ili dobijanja Povećana tjelesna masnoća (uprkos dijeti i vježbanju)
Smanjena mišićna masa (uprkos dijeti i vježbanju)
Smanjena snaga (uprkos dijeti i vježbanju)
Gubitak energije
Letargija
Razdražljivost
Depresija
Smanjena mentalna jasnoća
Ovo su najčešći simptomi niskog testosterona, i iako nisu jedini, obično su ono što će se prvo pojaviti. Većina muškaraca će otkriti da rano razviju dva do tri simptoma, a kako njihova težina napreduje, počinju se pojavljivati ​​i brojni drugi simptomi. Generalno, ovo je veoma spor i postepen proces. Moguće je naglo patiti zbog oštećenja testisa, komplikacija nakon hirurških zahvata ili izlaganja određenim lijekovima, ali to je obično spor proces. To uzrokuje da se mnogi muškarci nesvjesno polako prilagode simptomima, ali spojevi poput Andriola mogu izliječiti svaki od njih ako su zbog stanja niske razine. Iako nizak nivo testosterona nije opasan po život, studije su pokazale da dugotrajno nizak nivo testosterona može dovesti do brojnih stanja koja su mnogo ozbiljnija i promoviše ih. Takvi uslovi mogu uključivati: Dijabetes Bolest srca Alchajmerova bolest Osteoporoza Poliurija Sa spojevima poput Andriola nema logičnog razloga da bilo koji muškarac pati od niskog testosterona. Biće vam potrebna fizička i krvna slika da biste službeno utvrdili vaše stanje, ali ako patite od bilo kojeg od navedenih simptoma povezanih sa stanjem, to će biti snažan pokazatelj. Kao hormon testosterona, Andriol također može promovisati osobine koje se obično povezuju s poboljšanjem performansi. Takve osobine su prisutne kada se niske doze primjenjuju u terapijskom okruženju, ali suprafiziološke doze su te koje vide da istinski blistaju. Međutim, da bi se postigle takve prednosti upotrebom Andriola, bilo bi potrebno ogromno doziranje zbog izuzetno niske bioraspoloživosti spoja. Međutim, promocija sljedećih osobina je više nego moguća:
Poboljšana sinteza proteina: Protein predstavlja primarni gradivni blok mišića, a sinteza predstavlja brzinu kojom ćelije grade proteine. Kroz ovo poboljšanje, anabolička atmosfera je poboljšana promovišući rast mišića, oporavak i snagu. Poboljšano zadržavanje dušika: Svo nemasno mišićno tkivo se sastoji od približno 16% dušika i kada nivoi padnu, to može dovesti do kataboličkog stanja (trošenje mišića) Obrnuto, kada se nivoi povećaju, to opet promoviše anaboličku atmosferu u telu. Povećani broj crvenih krvnih zrnaca: Crvena krvna zrnca su odgovorna za prenos kiseonika do i kroz krv. Povećanje crvenih krvnih zrnaca dovodi do veće oksigenacije krvi, što zauzvrat može potaknuti povećanu mišićnu izdržljivost. Ovo također može imati pozitivan učinak na oporavak i rast. Poboljšani IGF-1 izlaz: Inzulinu sličan faktor rasta-1 (IGF-1) je moćan prirodno proizveden peptidni hormon koji je vrlo anaboličan. Takođe je neophodan za sposobnost našeg tela da se oporavi i podmlađuje i utiče na skoro svaku ćeliju u ljudskom telu. Inhibicija glukokortikoidnih hormona: Glukokortikoidni hormoni, koji se obično nazivaju hormoni stresa, neophodni su za naše zdravlje, ali visoki nivoi mogu biti štetni za naše zdravlje . Takvi hormoni imaju sposobnost uništavanja mišićnog tkiva i podsticanja debljanja, a najpoznatiji je kortizol. Viši nivoi testosterona će inhibirati proizvodnju i oslobađanje takvih hormona. Efekti Andriola:

Za one koji pate od niskog testosterona efekti Andriola su vrlo jednostavni. Znate da duže proizvodite dovoljno testosterona sami, a kao rezultat toga, simptomi ovog stanja ometaju vaš život. Uzimajte suplement sa Andriolom i sada imate dovoljno testosterona da zadovoljite potrebe vašeg tijela i povezani simptomi više ne postoje. Zaista ne može biti jednostavnije od toga.

Zatim imamo efekte Andriola u kapacitetu performansi, ali za većinu sportista to jednostavno nije efikasan izbor. Doziranje koje bi bilo potrebno da se postigne istinsko povećanje performansi bilo bi ogromno, a zbog ogromne potrebne doze bilo bi neskupo. Međutim, ako se koristi u tu svrhu, naći ćete da je to zaista svestran hormon. U vansezonskom okruženju pojedinac bi trebao biti u mogućnosti da dobije mnogo više mase i snage. Dalje, trebalo bi da bude u stanju da to uradi sa manje akumulacije telesne masti do koje bi inače došlo zahvaljujući poboljšanju metabolizma koje obezbeđuje visok nivo testosterona. Ne budite zabune, još uvijek se možete ugojiti, ali trebali biste moći bolje iskoristiti ukupan kalorijski unos.

Budući da je to tako svestran hormon, testosteron se može koristiti u ciklusu rezanja. Pojedinac mora sagorjeti više kalorija nego što troši kako bi izgubio tjelesnu masnoću, a to može ugroziti mršavo tkivo. U stvari, čak i uz dobro isplaniranu ishranu doći će do gubitka mršavog tkiva i snage. Međutim, sa visokim nivoima testosterona koje obezbeđuje Andriol, pojedinac će moći da zaštiti svoje mršavo tkivo i snagu. Neki gubitak se i dalje može dogoditi, ali to će biti daleko manje nego da je odustao od suplementacije testosteronom. Zbog poboljšanja metabolizma visokog nivoa testosterona, pojedinac bi također trebao sagorijevati tjelesne masti povećanom i efikasnijom stopom.

Bez obzira na svrhu upotrebe, svi koji koriste Andriol će poboljšati svoju mišićnu izdržljivost i ukupnu brzinu oporavka. Nećete se tako brzo umoriti i brže ćete se oporaviti od napornog treninga ili aktivnosti. Ovo su nedvojbeno primarne prednosti visokog nivoa testosterona, posebno oporavka jer je oporavak tamo gde se postiže napredak. U teretani se ne napreduje; zapravo, trening zapravo ruši naše mišićno tkivo. Kroz oporavak se gradi novo tkivo ili popravlja postojeće tkivo.

Iako je moguće postići takve efekte upotrebom Andriola, zbog niske bioraspoloživosti zaista nema smisla za sportiste koji se bavi visokim performansama da koristi ovaj steroid. Izuzetak bi bio da se Andriol ne koristi kao osnovni steroid. Testosteron se obično koristi kao osnovni steroid, ali postoje izuzeci. Neki će se možda poželjeti osloniti na druge anaboličke steroide, ali to će i dalje uzrokovati potiskivanje njihove prirodne proizvodnje testosterona. Iz tog razloga, oni mogu odlučiti da dodaju terapijsku dozu Andriola kako bi se borili protiv supresije uzrokovane drugim anaboličkim steroidima. Ovo je zaista jedini logičan razlog da bilo koji sportski sportista koristi Andriol.

Neželjena dejstva Andriola:

Mogući su neželjeni efekti upotrebe Andriola. Za pacijente sa niskim nivoom testosterona, nuspojave Andriola treba biti vrlo lako kontrolisati. U takvim slučajevima, pojedinac samo nadomješta ono što mu nedostaje i to čini hormonom na koji je njegovo tijelo dobro naviklo. Testosteron nije strana tvar ljudskom tijelu. Međutim, nuspojave su i dalje moguće, ali se povećavaju kada se primjenjuju suprafiziološke doze. Većina muškaraca prilično dobro podnosi visok nivo testosterona, ali što se više koristi povećaće verovatnoću negativnih efekata. Koliko testosterona muškarac može tolerisati zavisi i od individualnog odgovora i genetike, ne postoji utvrđena standardna linija koja se odnosi na sve. Kako bismo razumjeli moguće nuspojave Andriola, podijelili smo ih u njihove posebne kategorije zajedno sa svim informacijama koje su vam potrebne. Estrogen: Testosteron je blago estrogeni hormon, i kao rezultat toga, nuspojave Andriola mogu uključivati ​​ginekomastiju i višak vode. Ako zadržavanje vode postane ozbiljno, to može dovesti do visokog krvnog pritiska. Ove moguće nuspojave Andriola nastaju zbog interakcije hormona testosterona sa enzimom aromataze, što uzrokuje pretvaranje testosterona u estrogen. Kako nivo estrogena raste, to može dovesti do povezanih nuspojava. Zbog potencijalnih estrogenih nuspojava Andriola, nekim muškarcima će biti potreban lijek protiv estrogena. Imate dva primarna izbora u pogledu antiestrogena, selektivnih modulatora receptora estrogena (SERM) kao što je Nolvadex (tamoksifen citrat) ili klomida (klomifen citrat) i inhibitora aromataze (AI) kao što su Arimidex (anastrozol) ili Femara (Letrozolemara). AI funkcioniše tako što inhibira proces aromataze, čime se smanjuje nivo estrogena u serumu. SERM funkcionira tako što se vezuje za estrogenske receptore, čime se sprječava da se estrogenski hormon veže i izvrši neželjeno djelovanje. AI su najefikasniji, ali u kombinaciji sa egzogenim testosteronom mogu imati negativan uticaj na holesterol. SERM može biti dovoljan za neke muškarce, a neće imati negativan uticaj na holesterol i trebalo bi da bude vaš prvi izbor ako može da obavi posao. U stvari, iako su antiestrogeni, SERM će zapravo djelovati kao estrogen u jetri i promovirati zdraviji nivo kolesterola. Nažalost, SERM neće biti dovoljni za neke muškarce, posebno kada se koriste vrlo visoke doze testosterona.

Androgene: Postoje moguće androgene nuspojave Andriola. Androgeni nuspojave Andriola mogu uključivati ​​akne, ubrzani gubitak kose kod onih koji su predisponirani na ćelavost muškaraca i rast dlačica na tijelu. Takvi efekti su posljedica interakcije hormona testosterona sa enzimom 5-alfa reduktaze, što će uzrokovati smanjenje hormona u dihidrotestosteron (DHT) gdje postaje aktivan u ciljnom tkivu kože i vlasišta.

Zbog androgene prirode testosterona, nekim muškarcima može biti koristan inhibitor 5-alfa reduktaze poput finasterida. Ovo neće u potpunosti eliminirati androgenost hormona testosterona, ali će je značajno smanjiti. Međutim, važno je napomenuti da nuspojave androgena u velikoj mjeri ovise o genetici. Ako niste predisponirani za mušku ćelavost, nijedna količina Andriola neće učiniti da izgubite kosu. Ako općenito niste osjetljivi na akne, malo je vjerovatno da će se akne pojaviti zbog upotrebe Andriola. Međutim, takvi efekti su mogući i lijek je dostupan ako je potrebno.

Androgeni nuspojave Andriola također se mogu pokazati problematičnim za žene jer će promovirati snažnu virilizaciju. Simptomi virilizacije mogu uključivati ​​rast dlačica na tijelu, produbljivanje glasnih žica i povećanje klitorisa. Ženama je potreban testosteron i mogu patiti od niskog nivoa, ali Andriol nije poželjan oblik liječenja za žene. Žene kojima je potrebno liječenje naći će specifične injekcijske oblike, specifične potkožne implantate i dizajnirane kreme od testosterona i progesterona daleko podnošljivije i efikasnije.
Kardiovaskularni: Upotreba egzogenog testosterona može negativno uticati na nivo holesterola. Takođe može uticati na krvni pritisak ako je zadržavanje vode ozbiljno. Anti-estrogeni će štititi od zadržavanja vode i mogu sa SERM-om proizvesti zdrav holesterol, ali ima još toga da se pogleda. Sam Andriol ili bilo koji egzogeni testosteron neće imati značajan utjecaj na kolesterol u terapijskoj dozi i trebao bi samo blago potisnuti nivo HDL-a suprafiziološkim dozama. Međutim, iste doze, terapijske ili suprafiziološke, će proizvesti značajnu supresiju HDL-a kada su spojene s AI. Iz tog razloga imperativ je način života koji je pogodan za holesterol.

Kako biste zaštitili holesterol, omega masne kiseline trebale bi biti osnovna namirnica u vašoj ishrani. Preporučuje se svakodnevna suplementacija ribljeg ulja. Također biste trebali ograničiti količinu konzumiranih zasićenih masti i jednostavnih šećera, kao i osigurati da obavljate dosta kardiovaskularnih aktivnosti. Neki mogu smatrati da je dodatak antioksidansima holesterola koristan.
Testosteron: Upotreba Andriola će potisnuti prirodnu proizvodnju testosterona. Kada se koristi u terapijskom ili izvedbenom okruženju, doći će do potiskivanja. To, međutim, nije zabrinjavajuće za pacijente sa niskim nivoom testosterona. Takav pojedinac više ne proizvodi dovoljno testosterona za početak. Zatim imamo sportistu performansi, i kada se upotreba prekine, dok je proizvodnja potisnuta tokom upotrebe, ona će ponovo početi kada svi egzogeni hormoni pročiste sistem. Ovo je, međutim, pod pretpostavkom da prethodno nije postojalo stanje niske razine testosterona i da nije nanesena ozbiljna šteta HPTA zbog nepravilne prakse suplementacije.
Testosteron: Upotreba Andriola će potisnuti prirodnu proizvodnju testosterona. Kada se koristi u terapijskom ili izvedbenom okruženju, doći će do potiskivanja. To, međutim, nije zabrinjavajuće za pacijente sa niskim nivoom testosterona. Takav pojedinac više ne proizvodi dovoljno testosterona za početak. Zatim imamo sportistu performansi, i kada se upotreba prekine, dok je proizvodnja potisnuta tokom upotrebe, ona će ponovo početi kada svi egzogeni hormoni pročiste sistem. Ovo je, međutim, pod pretpostavkom da prethodno nije postojalo stanje niske razine testosterona i da nije nanesena ozbiljna šteta HPTA zbog nepravilne prakse suplementacije.

Dok će proizvodnja ponovo početi sama od sebe, to će biti spor, postepen proces. Iz tog razloga, većina će implementirati plan terapije nakon ciklusa (PCT) nakon upotrebe anaboličkih steroida. To će stimulirati prirodnu proizvodnju i ubrzati brzinu oporavka. Neće vratiti vaše nivoe u prethodno stanje prije upotrebe Andriola, ali će osigurati da imate dovoljno testosterona za pravilnu tjelesnu funkciju dok vaši nivoi nastavljaju prirodno rasti. To će vam osigurati da izbjegnete stanje niske razine testosterona, povezane simptome i nakupljanje kortizola koje bi potencijalno moglo uništiti vašu tjelesnu građu.
Hepatotoksičnost: Andriol nije hepatotoksični anabolički steroid i neće predstavljati stres ili oštećenje jetre.

Andriol primjena:

U planovima liječenja s niskim nivoom testosterona, standardne doze Andriola će normalno pasti u rasponu od 120-160 mg dnevno. Ova doza će se općenito pratiti 2-4 sedmice, nivoi testosterona će se ponovo ispitati i doza održavanja od 40-120 mg dnevno. Iako se radi o širokom rasponu doziranja, potrebno je imati tako širok raspon jer stanje svakog muškarca može jako varirati. Što se tiče ukupnog trajanja upotrebe, ono će biti neograničeno. Liječenje niske razine testosterona je općenito doživotno. Postoje slučajevi u kojima se stanje može preokrenuti ako je osoba mlada ili ako se njegov HPTA može resetirati zbog nepravilne upotrebe anaboličkih steroida, ali većini će biti potrebno doživotno liječenje. Muškarcima koji su stariji od četrdeset godina će skoro uvijek biti potrebno doživotno liječenje. Iako ovo može zvučati dosadno, postavite sebi ovo važno pitanje; da li biste radije lečili ili patili od niskog testosterona?

U okruženju performansi za borbu protiv supresije testosterona uzrokovane upotrebom drugih anaboličkih steroida, doza Andriola od 120-160 mg dnevno će biti dovoljna. Za istinsko povećanje performansi većini će biti potrebna doza Andriola od 500 mg dnevno. Doza od 320 mg dnevno može dati rezultate, ali oni će biti minimalni. Ovo čini Andriol vrlo lošim izborom za tradicionalne prakse poboljšanja performansi.

Dostupnost Andriola:

Andriol je široko dostupan na farmaceutskom tržištu širom svijeta osim u SAD-u. Dok je Organon imao mnogo steroida dostupnih u SAD-u tijekom godina, oni su počeli povlačiti sa američkog tržišta zbog strogih zakona koji okružuju anaboličke steroide. Andriol možete pronaći i na crnom tržištu, iako kod nekih velikih dobavljača baziranih na internetu, ali je malo rijedak.

Bez obzira gdje ga nađete, za razliku od mnogih anaboličkih steroida, Andriol se rijetko krivotvori. Takođe je vrlo lako uočiti pravu stvar. Originalne Andriol kapsule dolaze u zatvorenoj smeđoj i crvenoj kapsuli koja se ne rastavlja. Andriol Testocaps će doći u kapsuli ovalnog oblika koja je sjajna napravljena od narandžastog prozirnog želatinskog materijala. Uz oba oblika, unutra će biti žuta tekućina s utisnutim DV3 i ORG na kapsuli. Bilo bi potrebno puno posla da se krivotvore Andriol kapsule i iako je moguće, to je malo vjerovatno jer jednostavno ne postoji veliko tržište za to u okruženju performansi.

Andriol zaključak:

Budući da Andriol proizvodi Organon, imate puno sigurnosti da je to visokokvalitetan proizvod za testosteron. Organon poput Scheringa proizvodi većinu najboljih anaboličkih steroida na svijetu. Međutim, ako tražite poboljšanje performansi, ovo zaista nije steroid za vas. Čak i ako tražite borca ​​protiv potiskivanja, i dalje ćete naći da postoje bolje i pristupačnije opcije. Za one koji pate od niskog testosterona izvan Sjedinjenih Država, ovo može biti vrlo zgodno sredstvo za liječenje vašeg stanja. Trebalo bi da ima stopu uspješnosti vrlo sličnu transdermalnom testosteronu, koji je prilično visok; međutim, neki će i dalje smatrati da im je potreban testosteron za injekcije jer je najefikasniji.

Andriol Profil

Testosteron + Undekanoat ester[androsta-4-en-3-one,17b-ol]
Molekularna težina baze: 288,429
Molekularna težina estera: 186,2936
Formula: C19 H28 O2
Tačka topljenja: 155
Proizvođač: 0
doza organon: -500mg
Aktivni život: manje od 8-12 sati
Vrijeme detekcije: 4-5 sedmica
Anabolički/androgeni omjer (raspon): 100:100

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments