HomeOralni steroidiAnadrol 50ANADROL Ludžak među steroidima

ANADROL Ludžak među steroidima

Anadrol (koji sportisti obično nazivaju “A50” ili “A-bombe”) je prvobitno razvijen kao jedinjenje za pomoć osobama sa anemijom, a od tada se vrlo uspješno koristi za pomoć ljudima koji pate od mnogih drugih bolesti kod kojih je gubitak težine zabrinutost. Stoga je očigledno efikasan agens za promicanje debljanja, povećanje apetita, jačanje i povećanje broja crvenih krvnih zrnaca. Kao i većina anaboličkih/androgenih steroida (AAS), ima i svoje nedostatke. Anadrol 50 će inhibirati prirodnu proizvodnju hormona u vašem tijelu (testosteron, itd.), negativno će utjecati na profil lipida u krvi, može uzrokovati zadržavanje vode, poznat je po tome što uzrokuje glavobolje, a također je vrlo toksičan za jetru (u stvari, ima najgoru reputaciju za hepatoksičnost svih steroida). Paradoksalno, iako je jedna od prednosti koju promiče njegov originalni proizvođač (Syntex) to što se može koristiti za stimulaciju debljanja kroz povećanje apetita, uzimanje previše može zapravo inhibirati vaš apetit!
Mislim da, da bismo stekli potpuno razumijevanje djelovanja Anadrola 50 na tijelo, moramo pogledati njegove prednosti u suprotnosti s njegovim nedostacima. Anadrol je jedinjenje izvedeno iz DHT-a i 17-alfa-alkilirani (derivat) steroid, što znači da je promijenjen na 17. poziciji ugljika kako bi preživio oralnu ingestiju. Većina oralnih steroida je 17aa, a to im pomaže da prođu kroz vašu jetru u korisnom obliku.
NUSPOJAVE
Iz ličnog iskustv, mogu vam reći da su dobici od Anadrola prilično dramatični tokom prve 3 sedmice, a zatim brzo nestaju. Nažalost, smatram da nuspojave koje sam osjetio od Anadrola (koje uključuju glavobolju, nadimanje, povišen krvni tlak i opći “nezdrav” osjećaj za mene) ostaju tokom cijelog trajanja upotrebe. Ali, kao i obično, smatram da su nuspojave ovog steroida uglavnom pola legende, a pola istine. Budući da je Anadrol 50 izveden iz DHT-a, on se zapravo ne može pretvoriti u estrogen (preko enzima aromataze), a neutiče na progesteron, tako to da ima estrogenske nuspojave? Nuspojave koje proizvodi vrlo misteriozne prirode. Nagađalo se da možda može stimulirati estrogenske receptore, a da se zapravo ne pretvara u estrogen i to je jedno od uvjerljivijih teorija koije sam čuo. Međutim, stvari zaista postaju čudne kada se oksimetolon koristi u studijama za promjenu ženskog reproduktivnog/menstrualnog ciklusa; u tim slučajevima, snizio je nivo progesterona u plazmi! (7) Očekivalo bi se da AI (inhibitor aromataze) neće biti od velike koristi s ovim lijekom, ali mnogi su otkrili da letrozol (za koji se u nekim slučajevima pokazalo da smanjuje estrogen u tijelu do neotkrivene količine) (6) može uvelike smanjiti ili čak eliminirati mnoge od uočljivijih nuspojava Anadrola, kao što je nadutost. Nevjerovatno i ludo.
Nuspojave ovih lijekova svakako nisu šala, ali se lako mogu spriječiti i kontrolisati ko zna. Jedna studija je čak pokazala vrlo malo strana za subjekte koji koriste do 100 mg oksimetolona (2). U originalnoj UnderGround Steroid Hand Book, Dan Duchaine navodi da ga je koristio u dozama do 150 mg/dan. Očigledno je da je Anadrol hepatoksičnost u nekim krugovima malo preuveličana. Kako god bilo, moj prijedlog je i dalje ograničiti upotrebu Anadrola na 6 sedmica, maksimalno sa dosta opreza. Naravno, ja lično koristim ovu komponentu samo za pokretanje ili završetak ciklusa u PL.
Kako (trebamo)! koristiti Anadrol?
Vjerojatno bih bio spreman uključiti Anadrol u ciklus koji uključuje injekcione steroide, ali ne i druge 17aa komponente. Učinio bih da bilo koje 6-nedjeljno korištenje ove komponente počne na početku ciklusa, kao oblik “pokretanja” ka brzom uočavanju dobitaka. Brzi dobici koje ćete dobiti od Anadrola (do pola kile dnevno u prve 2 sedmice nisu neuobičajene ) također će jednako brzo nestati nakon prestanka korištenja, osim ako ga jednostavno ne koristite kao kickstarter, dok čekate da se vaši druge komponente uključe. Ovdje ću se pozabaviti i reći da je korištenje Anadrola kao “Jumpstart” najpopularnija upotreba ovog lijeka za sportista i bodibildere danas. Takođe ću reći da je ovaj lijek izuzetno popularan kod sportista snage koji NE moraju brinuti o težinskim kategorijama, i kod powerliftera u težim kategorijama. Opet postoje individualne razlike i neke ljude ne PUŠE toliko. Takođe je važno napomenuti da je u jednoj studiji Schroder et. Al (2) Anadrol je pokazao da ima sposobnost da snizi serumske koncentracije SHBG (globulin koji veže spolne hormone koji se vezuje za vaš slobodni test i čini ga manje korisnim za anabolizam, između ostalog) za 54,9 25,8 i 45 16,2 nmol/l na testiranim grupama od 50 i 100 mg. To znači da će više slobodnog testa kružiti vašim tijelom kada uzmete ovu komponentu i jasno je da će to stvoriti određenu sinergiju kada se kombinuje sa drugim steroidima. S obzirom na velike količine težine i snage koje se mogu dobiti u relativno kratkom vremenskom periodu na ovoj komponenti, siguran sam da ovo nije iznenađenje za mnoge.
Još jedna važna i često potcijenjena karakteristika ovog jedinjenja je da se oksimetolon ne vezuje dobro za androgenski receptor (relativni afinitet vezivanja = prenizak da bi se utvrdio) (3) što je najniži nivo o kojem sam ikada pročitao. U osnovi, ono što mi govori je da postoji mnogo efekata koji nisu posredovani receptorima od ovog steroida, što ga čini veoma moćnim dodatkom BILO KOJEM CIKLUSU, jer se neće takmičiti za receptorska mjesta s drugim steroidima koje koristite . Takođe je, kao što ste možda pretpostavili, veoma loš izbor za rezanje.
CIKLUSI SA ANADROLOM
Udvostručenje doze Anadrola 50 skoro je udvostručilo povećanje snage ispitanika. Kada pogledamo promjene u sastavu tijela od Oxymetholone možemo vidjeti da iako su momci koji su uzimali 100 mg (u odnosu na grupu od 50 mg) izgubili više masti i dobili više nemasne tjelesne mase, to nije bilo tako dramatično kako se povećava razlika u snazi ​​između dvije grupe: STUDIJA
Iako obično nisam sklon
špekulacijama zašto određena komponenta čini ili ne čini nešto, u ovom slučaju hoću. Pretpostavljam da veće doze Anadrola uzrokuju dovoljno supresije apetita da otežaju jelo. Takođe može povećati insulinsku rezistenciju i intoleranciju na glukozu (5). Ovo ima efekat da apsorpciju makronutrijenata čini nas neefikasnijom, a takođe može biti faktor u smanjenju dobitaka kada doza prelazi 100 mg/dan. Nažalost, Anadrol također ima prilično snažan učinak na prirodni hormonski sistem vašeg tijela, uporedo s većinom drugih oralnih steroida, ali nije tako loš kao većina injektiva, i sigurno nije tako grub na vaš lipidni profil kao što su mnogi anabolici.
ANADROL U BODIBILDINGU I POWERLIFTINGU
(2). Kao zanimljiva sporedna napomena, neka medicinska literatura o ovom spoju predlaže dozu od 1-5 mg po kg tjelesne težine. Zaustaviću se na trenutak da shvatite koliko bi apsurdno visoka doza bila za prosječnog bodibildera! 100mg-500mg na bildera od 100kg. Rijetko kada sam čuo da neko prelazi 100mg ili ide na 200mg. Lično sam išao do 150 ali nisam primjetio značajnu razliku u prinosima. Za mene je doza od 100mg više nego dovoljna, doza od 25mg sasvim primjketna, a doza od 50mg sasvim konkretna.
NABAVKA
Ovaj steroid je vrlo dostupan na crnom tržištu u obliku kapsula, tableta (neke su čak i od 75 mg!), tečnosti. Cijene će varirati u zavisnoti od proizvodžača i mjesta gdje živite. U svakom slučaju, ne biste trebali plaćati više od 0.5-1,2 EURA za 50 mg. E sad pravi anadrol, da nije samo napisano, a unutra ništa ili malo metana je jako teško naći. Iz ličnog iskustva 90% anadrola na NAŠIM tržištima je nula. Opet znao sam koristiti Anadrol (inače jadna od meni najdražih boba) od cijenjenih labova i nula, sa druge strane znao sam koristi jeftini Anadrol od labova kojima gotovo ništa ne radi i biti prezadovoljan. Nema pravila osim biti u toku i pitati onog ko je u toku (ko koristi i ko je jako upoznat i iskusan sa komponentom)!

HEMIJA
(oksimetolon)
[17 beta-hidroksi-2-hidroksimetilen-17 alfa-metil-5 alfa-androstan-3-on]
Molekulska težina: 332.482
Molekularna formula: C 21 H 32 O 3
Tačka topljenja: 178-180C
Proizvođač: Syntex (Originalno)
Datum izlaska: 1960
Efektivna doza: 100 mg (optimalna)
Aktivan život: <16 sati
Vrijeme detekcije: do 8 sedmica
Androgeno:Anabolički odnos: 45:320

REFERENCE
1. Schroeder et al. Am J Physiol Endocrinol Metab 284:E 120-28
2. Endocrinology. 1984 Jun;114(6):2100-6.
3. HIV Clin Trials. 2003 May-Jun;4(3):150-63.
4. J Clin Endocrinol Metab. 1981 Nov;53(5):905-8
5. Epilepsy Behav. 2004 Apr;5(2):260-3
6. Am J Obstet Gynecol. 1973 Sep 1;117(1):121-5.

Previous article
Next article
RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments