HomeDHT DerivatiAnatrofin (stenbolon)

Anatrofin (stenbolon)

Anatrofin (Stenbolone) ima distinkciju kao omiljeni steroid Dana Duchainea najpoznatijeg steroid gurua na svijetu. Snimio sam dva videa o ovoj nedovoljno istrženoj koponenti koju sam koristio i zato sam uložio dosta truda u istraživanje ovog spoja, iako više nije bio dugo na tržištu. To što je omiljeni steroid samog Gurua dovoljno je da izazove moju radoznalost. Nažalost, čvrsti podaci su pogrešni. Teško je doći do ovog proizvoda, tako da treba stvarno ispitati njegovu strukturu i izvući zaključke iz toga.

Strukturno, Stenbolon zapravo podsjeća na Primobolan. Glavna razlika je u tome što umjesto 1-metil grupe, ima 2-metil grupu. Ovo je vrlo česta izmjena i zapravo je ona koju vidimo kada upoređujemo Masteron i Proviron. Ne vidim zašto je to učinjeno sa ovim konkretnim steroidom, međutim, jer se radi o injekcijama, ova izmjena se često koristi za povećanje oralne dostupnosti bez povećanja toksičnosti za jetru. Međutim, pošto je to učinjeno, spekulišem da biste zaista mogli da unosite ovaj steroid oralno i još uvijek vidite neke rezultate, ali zašto biste to željeli? U svakom slučaju, kao što znamo, Masteron i Proviron su vrlo slični, posebno za tu promjenu koju sam spomenuo, tako da možemo predvidjeti da će Anatrofin zapravo dati vrlo slične rezultate kao Primobolan. Zbog svoje strukture (zapravo 5-alfa smanjena verzija Boldenona), ne može aromatizirati u estrogen, tako da ne može uzrokovati estrogene strane. Međutim, 1-2 dvostruka veza u njegovoj strukturi (ista ona koju vidimo kod Boldenona) čini ga manje androgenim nego što se čini, a Anatrofin je samo upola manje androgen od dihidrotestosterona. Stoga, nuspojave povezane s DHT-om također vjerovatno ne izazivaju veliku zabrinutost. Jasno je da je ovo vrlo siguran lijek u tom pogledu, pa je lako shvatiti zašto se Duchaineu toliko dopao, navodeći da bi to bio Anatrofin, ako bi morao odabrati jedan steroid koji će koristiti do kraja života.

“Mislim da bi 100 mg Anatrofina ubrizganog svaki dan ili svaki drugi dan bilo dovoljno za ovaj lijek. Nažalost, pošto se više ne proizvodi, to je čista spekulacija s moje strane, jer nisam uspio pronaći nikoga ko je eksperimentirao s ovim stvarima.” Su riječi autora koji voli da eksperimentiše ali često su neke komponente teško dostupne ili im je jedostavno prošao voz.

Da pričam o votu koji se je vratio u našu regiju. Stenbolon ili STEN jednostavno ga tako zovem. Na papiru je baš kao što se predpostavilo. Mnogo sličan Primu mogao bih reči Primo na steroidima. Nisam veliki ljubitelj Primobolana iako je s pravom jedan od najboljih steroida. Skupa droga kako kažu. Stvaro respekt ali ja sam nek ko uvijek gleda odnos dobivenog i uloženog iz dva razloga. Treba mi više nego drugima i otporan sam na mnoge nuspojave. Sten je cjenovno nešto jeftiniji od prima i sam po sebi jači. Što zvuči sega mega. Eh kada bi sto sve tako crno bijelo bilo čemu onda priča o steroidim uopšte. Već u prvoj sedmici se osjete te kozmetičke promjene u vidu suhoče i punoče. Što se tiče impakta na psihu lli neke druge nuspojave siguran je. Nije davao loš uticaj na zglobove, kondiciju, kožu isl čak zvuči kao blaži tren ali sa kojeg su nekom magijom poskidane nuspojave. Savršenstvo? E pa nije baš.

  1. Mjesta primjene injekcije su dosta bolne dan i dva poslje uboda. Same injekcije su bezbolne.
  2. Treba ga uzimati po mojim procjenama svaki dan 100mg ili svaki drugi po 200mg. Boli sretno! Inače jako dobro podnosim injekcije. Nije mi teret uzimati svaki dan i po 300mg ako treba (nema smisla toliko, govorim poređenja radi) ali za ljude koji se pate sa test propionatom i tren acetatom ovo bi bilo izazovno. Čisto da imate u vidu
  3. Mnogo diže progesteron. Ovo je čisto po mom osječaju jer nisam radio analizu ali ću raditi sljedeči put kada ga budem koristio. Jednostavno nakon 3-4 sedmice uništi libido. Libido padne na čistu nulu. Kao da kapi estrogena i testa nemam u sistemu. Erekcije moguče ali ne nesto kvalitetne jer čemu kada je libido nula. To stanje jako ljiepo dođe kao rasterečenje psihe od hiperseksualnosti ali nakon nekog vremena osječate se kao robot. Nije baš ugodno i zdravo stanje psihe, barem ne za mene. Orgazmi su nepostoiječi. Jednostavno zaboravite da možete doći do toga. Naravno progesteron se da izkontrolisati i sam STEN se može stackati sa drugim komponentama da se to izbalasira ali meni je eksperiment bio takav da sam na 300mg test cipionata robot.

Zaključak: Mnogo dobra komponenta za pred takmičenje ili fotoshuting. Dosta sigurna. DAje puno ne uzima ništa ali ako se koristi kratko do 4 sedmice po mojim procjenama. Iz ličnog iskustva mogu zaključiti da mnogo dobro radi i na 200mg prvu sedmicu, 300mg drugu, 500mg treču i 700mg četvrtu. Nakon toga bih se jednostavno prebacio na nešto drugo i to u duplo manjoj dozi tipa deka 200mg ili masteron 200mg. Neakoko mi djeluje kao da dobro radi u početku i onda slabi.

Stenbolon acetat[2-metil-5alfa-androst-1-en-3-on,17b-ol]
Molekularna težina (baza): 302,4558
Molekularna težina (ester):60,0524
Formula (baza): C20 H30 02
Formula (ester): C2 H4 O2
Tačka topljenja: N/AM
Proizvođač: Syntex (prekinut)
Efektivna doza: 350 mg-700 mg/sedmično
Aktivni vijek trajanja: 3 dana

Androgeni/anabolički omjer (procjena): 88:55

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments