HomeNor-19 DerivatiAnadur (nandrolon heksiloksi fenilpropionat)

Anadur (nandrolon heksiloksi fenilpropionat)

Anadur je steroid vrlo blisko povezan sa Deca Durabolinom. Osnovno jedinjenje u oba lijeka je 19-nor-testosteron ili poznatiji kao nandrolon. Osnovno jedinjenje je slično testosteronu osim što nema atoma ugljika na 19. poziciji. Značaj jedinjenja 19-nor-testosterona je da je konverzija u estrogen veoma niska, dok je snaga veze sa anaboličkim receptorom (AR) veća. Razlika između ovog lijeka i Deca Durabolina je u tome što Anadur sadrži heksiloksifenilpropionat ester. Ovaj određeni estar je jako velik, što ovaj steroid čini izrazito sporim, ako ne i najsporijim od svih spojeva nandrolona. Nedostatak ovog velikog estera je da na bazi mase postoji manje stvarnog nandrolon hormona u poređenju sa Deca Durabolin-om.

Anadur bi se koristio na vrlo sličan način kao Deca Durabolin i uglavnom je za one koji traže postepeni dobitak sa manjim nuspojavama. Anadur nije uobičajen steroid, ali još uvijek postoji u nekim dijelovima svijeta. Nandrolon je općenito više anabolički od testosterona i ima vrlo nisku androgenu ekspresiju. Izvještava se da ima anabolički i androgeni omjer od 37:125. Obično bi muškarci uzimali raspon doza od 200-600 mg sedmično s višim dozama koje se ponekad nalaze kod naprednijih korisnika. Ovo jedinjenje se inače ne preporučuje ženama zbog efekata virilizacije koje ovaj spoj može uzrokovati, kao što su povećana dlakavost na tijelu, produbljen glas, akne i hipertrofija klitorisa.

Anadurovom hemijskom strukturom, na ovaj steroid može uticati enzim 5-alfa-reduktaze koji proizvodi dihidronandrolon (DHN). DHN je spoj sličan DHT-u, međutim, za razliku od DHT-a, DHN je mnogo slabija androgen i ima dosta manji afinitet za vezivanje za AR. Nadalje, stopa po kojoj se nandrolon pretvara u DHN bit će mnogo niža od testosterona. Budući da je DHN slabije jedinjenje, oni koji su zabrinuti za prostatu i gubitak kose mogu i dalje uzimati Anadur sa malim nuspojavama. Većina članova navodi da nema gubitka kose dok koriste nandrolon proizvode.

Također, opet na osnovu strukture, Anadur se može pretvoriti u estrogena jedinjenja putem enzima aromataze. Iako proizvodi nešto estrogena, i količina i stopa kod Anadura su mnogo niži od testosterona, otprilike 20% manje nego kod testosterona. Iako je estrogen nizak, ipak se preporučuje upotreba antiestrogenskih jedinjenja.

Dok su razine estrogena i DHN-a niske, postoji treći mehanizam u koji se Anadur može pretvoriti. Pokazalo se da nandrolon ima agonističke efekte i visok afinitet vezanja za progesteronski receptor i djeluje kao progestin u cijelom tijelu. U idealnom slučaju, neko bi želeo jedinjenje protiv progesterona; međutim trenutno nema široko dostupnih proizvoda.

Budući da Anadur ima visok afinitet prema androgenim receptorima dok ima nižu androgenu ekspresiju, obično se ne preporučuje uzimanje bez testosterona. Bez visoke androgene ekspresije i jake veze s AR, moguće su nuspojave niskog testosterona kao što je zloglasni “Deca-Dick” (impotencija), letargija i nizak seksualni nagon. Nadalje, zbog tri gore navedena proizvoda konverzije, ovo jedinjenje općenito je vrlo supresivno za tijelo i može otežati ponovno pokretanje prirodne proizvodnje testosterona tokom terapije nakon ciklusa. Većina raje izvještava o gubitku libida i zadržavanju dobitaka nakon ciklusa samo s nandrolonom, dok dodatak testosterona većini rješava ove probleme. Dodavanjem testosterona, ravnoteža androgene ekspresije se podiže u tijelu zbog veće konkurencije i većeg vezivanja sa AR. Zapamtite, nandrolon se jako vezuje za AR i pokazuje malo androgene ekspresije, tako da je potrebno androgeno jedinjenje da se tome suprotstavi.

Korisnici nandrolona prijavljuju umirujući osjećaj za svoje zglobove. Ovo se najvjerovatnije pripisuje blagom zadržavanju vode uzrokovanom nandrolonom. Iz tog razloga, Anadur se najvjerovatnije neće naći u visokim koncentracijama ciklusa za one koji žele izgubiti salo, nego više za one koji žele dobiti na masi. Također, zbog različitih aromatizirajućih proizvoda (estrogen, progesteron i DHN), neki članovi Anabolic Review-a izvještavaju o povećanju masnoće kada se ne poštuju stroge dijete. Dobici obično dolaze postojano i predstavljaju poboljšanje kvaliteta koji se lako održava pravilnom terapijom nakon ciklusa.

Anadur Stack

Anadur je dobar steroid koji se može kombinovati s nekoliko drugih steroida, a kao što je gore spomenuto, testosteron se toplo preporučuje. Drugi primjeri spojeva koji se obično spajaju s Anadurom ili drugim spojevima nandrolona su Equipoise, Dianabol, Winstrol i Anavar.

Anadur Ciklus

Kada završite ciklus koji sadrži Anadur, ili nandrolon obično se koristi testosteron nekoliko sedmica duže. Budući da je nandrolon toliko supresivan, to daje tijelu vremena da očisti AR vezu s nandrolonom i pripremi se za testosteron. To uveliko pomaže oporavku. Za terapiju nakon ciklusa, većina slijedi tipičan režim Clomida i/ili Nolvadeksa. Drugi vole da dodaju HCG prije završetka ciklusa.

Budući da je Anadur nandrolon, za očekivati ​​je da će neki od proizvedenih metabolita ostati u tijelu do 18 mjeseci, što Anadur i sva nandrolonska jedinjenja čini vrlo lošim izborom za sportiste koji su testirani na droge.

S obzirom na veliki masni ester na Anaduru, aktivni život je navodno dug oko četiri sedmice. Ovo također omogućava vrlo malo injekcija, od jedne injekcije tjedno za Anadur, iako su zbog relativno niskih koncentracija potrebne ili velike količine ili češće injekcije. Moguće je ubrizgavanje samo jednom sedmično, ali potrebna zapremina bi bila 6-8 ml, što se ne preporučuje sa jednom injekcijom.

Anadur Profil

Nandrolon baza + heksiloksifenilpropionat ester.
Molekularna težina (baza): 274,4022
Formula (baza): C18 H26 O2
Tačka topljenja (baza): 122-124CM Proizvođač: VariousEffective
Dose (Muškarci) (žene): 50-100 mg/sedmično
Aktivan život: 15 dana
Vrijeme otkrivanja: do 18 mjeseci
Anabolički/androgeni omjer: 125:37

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments