HomeDHT DerivatiAndractim (topikalni dihidrotestosteron)

Andractim (topikalni dihidrotestosteron)

Iako je Andractim DHT mnogo snažniji od testosterona, u smislu anaboličkih i androgenih efekata, ima nekoliko mogućih neugodnih nuspojava i nekoliko problema povezanih s oblikom primjene (topikalno), kao i nekoliko mogućih prednosti zbog ovih isti faktora.

Prvo, kratka rasprava o Andractim DHT-u je primarna u ovom trenutku, tako da molim za malo strpljenja.

Za početak, čisti  DHT je vrlo loš izbor za anabolizam bilo koje vrste. Znam da svi možemo pogledati njegovu anaboličku/androgenu ocjenu i reći da je vrlo dobar anabolički steroid, ali u stvari, ono što se događa s DHT-om u tijelu je daleko drugačije od onoga što želimo, ali prvo ću vam objasniti dobru stranu ovog lijeka.

DHT je nearomatizirajući androgen, što znači da se uopšte ne pretvara u estrogen. Ovo je važno jer estrogen potiskuje proizvodnju LH, što će naravno biti otežavajući faktor u smanjenju vaše endogene proizvodnje testosterona. DHT osim što se neće pretvoriti u taj gadni test-supresivni-estrogen, neće inhibirati proizvodnju LH ili testosterona. Andractim DHT može čak imati supresivni efekat na estrogen, u nekim slučajevima. To bi svakako objasnilo njegovu sposobnost da zaista ima pozitivan uticaj (opet, u nekim slučajevima) na LH i testosteron.
Sve su ovo vrlo dobre vijesti, ali nažalost, postoji kvaka. Vaše tijelo redukuje DHT na neaktivne metabolite putem enzima 3-alfa-hidroksisteroid dehidrogenaze prije nego što njegov veliki dio stigne do androgenih receptora u skeletnom tkivu. To znači da, iako relativno netaknut dospijeva do vašeg vlasišta i prostate, međutim ne stiže na taj način do vaših mišića. Zbog toga vidimo toliko različitih izmjena DHT-a dostupnih na tržištu, u prevodu DHT derivata, od Anadrola 50 do Anavara, s toliko različitih upotreba. Ipak, mislim da Andractim ima jedinstvenu upotrebu.

Andractim se s određenim uspjehom koristi za smanjenje gyno kod muškaraca. Moguće je da snižavanje nivoa DHT-a u cirkulaciji može uuzrokovati gyno, a svakako je androgena terapija derivatima DHT-a bila korisna za liječenje gyno,

Problem je što se mora utrljavati na bradavice nekoloko puta dnevno. Meni zvuči gadno.

Andractim testosteron gel je lokalni gel, koji dolazi u tubi, koji sadrži 80x 25mg doze DHT-a. Stopa apsorpcije će biti slična testosteronskom gelu, ili otprilike 10%, tako da nanosite 2,5 mg čistog DHT-a na bradavice svaki put kada koristite ovu stvar. Rekao bih da želite da ovo radite 2x dnevno sa jednakom količinom po bradavici, koristeći 25-5 mg gela svaki put.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments